Cakepops

Publicerat: 2013-02-23 Kl: 19:23:00 | I kategori: Recept


Cakepops är väldigt enkelt men också väldigt pilligt och det krävs tålamod.

Du behöver:

Pinnar (den här gången använde jag tandpetare, men grillpinnar går lika bra)
Nån "kakdeg" (jag använde mig av ett paket ballerina kladdkaka, man kan även ta bara vanliga sockerkaka, eller nån annat gott)
Philadelphia ost
Choklad (jag använde vit Marabouchoklad)

Du börjar göra cakepops smeten.
Först krossar du kakorna (om du valt de). Häll sedan dom i en bunke.
Klicka i Philadelphia ost.
Ca 75g.
Rör om så se blir en smet.
Låt stå i kylskåpet en stund.
Ta ut smeten när den blivit lite hård och rulla dom till bollar.
Ställ dom sedan i frysen en stund.
(Varför du ska ha dom i frysens för att dom blir fastare och inte ramlar av lika lätt när du ska trä dom på pinnen och doppa dom i choklad.)

När dom varit i frysen en stund kan du börja smälta chokladen.
När den är klar så häll i nån droppe matolja så blir chokladen lättare att arbeta med.

Ta en pinne, doppa den sidan du ska ha bollen på, bara lite grann. Sen trär du på en boll.
(Dom sitter bättre då!)

Sen doppar du, eller använder dig av en sked och öser på med choklad tills hela bollen är täckt! 
 
Sen ställer du cakepopsen på nåt bra ställe där den står. Jag använde mig den här gången av tandpetarnas lock, där de är hål. Dock lite krångligt. Annars har jag använt mig av friggolit.
Man kan dekorera dom med strössel eller nån godis som inte är så tung :)

Knyta på nåt fint snöre på skaftet eller så :)

Jag droppade i lite röd karamellfärg för att få chokladen rosa. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0