Kladdkaka med philadelphia-marabou

Publicerat: 2013-02-19 Kl: 13:01:21 | I kategori: Recept


Det var ju några som ville ha recept på min kladdkaka med philadelphia-marabou...
Såhär kommer de.
 
Sätt på ugnen på 175grader.
Smällt 100g smör
 
Medans vispar du ihop
 2 ägg
2dl socker
Vitt och pösigt ska de bli.
 
Häll försiktigt ner smöret i smeten.
Blanda...
Tillsätt 1dl mjöl
3/4 kakao
"Dutta" i lite vaniljsocker (brukar aldrig måtta)
 
Blanda ihop allt.
Smöra en form, jag brukar använda kokos istället för ströbröd i botten. De blir en lite mer kolaaktig smak då. Gott! :)
In i ugnen, i mitten. Jag brukar ställa äggklockan på 10min för att sen därifrån kolla av kakan. Jag vill ha den kladdig.
Inte så att den rinner och bara är smet utan, den får gärna vara lite lite lös i mitten. ;)
 
När kakan är klar tar du ut den och låter den svalna.
Därefter stryker du på philadelphiaosten... Klart!
 
Dock rekommenderar jag hellre vanlig marabouchoklad, jag är ju ett riktigt chokladmonster och tyckte att philadelphiaosten förstörde lite.
Så jag kommer nog inte välja de igen, utan kör på vanlig marabouchoklad. Eller med nån smak :)
 
Hoppas de smakar! :) Säg gärna vad ni tyckte om de, om ni vågar prova ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0