Jag skäms...

så in i bomben alltså.

Jag har verkligen gått in för de här. Jag är suuuper peppad till att gå ner i vikt.
Och ändå äter jag skit saker.

De började med att vi skulle ju ha krossat pepparkakshuset igår, men vi var alldeles proppmätt efter all mat. Så vi orkade inte.
Så vi tänkte krossa de idag. Och ja, de gjorde vi också, för jag tänkte att, en sån sak gör man bara en gång om året. Å jag åt bara en liten bit.

Men sen kom mamma, Inge och syrran, plus Lisa och Mattias på besök.
Vi gjorde ju kladdkaka igår och de blev riktigt mycket över då jaginte alls var sugen igår.
Men idag kunde jag inte låta bli :(
Jag tog två småa bitar och jag har redan ångest.

Nu får jag ju "börja om" imorgon igen. Jag hoppas verkligen att de inte blir lika svårt som första gången.
Men de antar jag att de blir, om inte svårare.

Men jag kommer klara de. De vet jag!
Jag har en massa frukt och tuggummi om jag blir sötsugen. Så mig kan ingen stoppa!Kommentarer
N I N A - kampen mot kilona

sv: Hej Carro! Jag vill först säga tack för dina fina ord, de värmer djupt inne i hjärtat! Sen vill jag säga hur underbart det är att du erkänt för dig själv att det behövs en förändring, bra!Sen lite tips på vägen? :) Jag läste i din "vanliga" blogg här: http://norbergcaroline.blogg.se/2011/september/sockerberoende.html

Du skriver att ditt första delmål är minus 3 kilo till jul (alltså 3 kilo på 3 månader). Jag tyckte det var ett jätte bra delmål men vet du vad du gör "fel"? Du tvivlar, du tvivlar på dig själv. Och även om det låter töntigt så är det det viktigaste av allt, du måste tro på dig själv. Säg aldrig mer "Om jag..." säg "När jag.." för du ska klara det här, okej!?Sen läste jag lite i denna blogg, såg att du försöker bli av med ditt sockerberoende. Det bästa du kan göra, och nu kommer du säkert tuppa av, men du måste sluta helt med socker! För om du äter godis en gång i veckan så börjar du jobba bort suget i 6 dagar men sen får du börja om igen hela tiden. Så för ditt eget bästa sluta helt med socker, noll tolerans! -jag lovar det går. De två första veckorna kommer vara rena helvetet! Så se till att du är hemma dessa helger så att du tar kontroll (lätt att man äter de som bjuds om man åker till någon) och ladda upp med massvis av frukt: ananas, kiwi, äpplen, päron, apelsiner och gör en riktigt härligt god fruktsallad (UTAN GLASS, GRÄDDE M.M).Sen det där med maten, det handlar bara om att ta kontroll skaffa sig disciplin. När du känner att du vill ta mer potatisgratäng, bara säg nej till dig själv. När du tar mer för att det är gott så kommer hela tiden extra kcal och fett i din kropp som bara vill dig illa. Så stanna vid din portion från början, känner du dig hungrig (ej sugen), vänta i 15 minuter för då har maten hunnit "lägga sig", är du fortfarande hungrig (ej sugen) så ta lite till. Jag vill rekommendera Vikt Väktarna för då får man sådan kontroll över hur mycket man bör äta. De är verkligen super bra!Fortsätt nu, och tro på dig själv så kommer du klara det här. Kämpa på tjejen! Styrke kramar

2012-01-09 @ 07:46:08
URL: http://nicaah.blogg.se/
N I N A - kampen mot kilona

Jamen eller hur, visst är man knäpp i bland alltså? Jag har också hamnat i den fällan, att bata för att man har godisdag så måste man äta ;) Jag tror absolut att du kan klara dig helt utan socker, men som sagt de två första veckorna kommer vara ap jobbiga, men det klarar du!Hmm.. Det är väldigt svårt för mig att säga hur mycket som är lagom för just dig, vi alla är så himla olika. Jag själv brukar räkna med att jag går ner 0.5 kilo per vecka och räknar sedan ut hur rimligt ett mål är för mig. Men till allahjärtans dag är det ju nästan exakt 1 månad, vi säger 4 veckor. Jag skulle säga att du bör sikta på minst 1 kilo, vill du ha en riktigt utmaning skulle jag säga 2-2.5 kilo. Bara du vet vad som passar just dig, sätt inte för höga mål, 2.5 kilo är på sin höjd även om jag tror att du skulle kunna gå ner mycket mer. :) lycka till och tveka inte att fråga om det är något du undrar över eller vill ha tips om. Kram!

2012-01-09 @ 12:39:09
URL: http://nicaah.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0