Typiskt typiskt..

Publicerat: 2010-06-09 Kl: 12:31:49 | I kategori: Ebba 3-6 månader ♥


I söndags började ja ge Ebbis ersättning pga hennes skrikiga perioder på kvällarna.
Hon äter först från mig sen får hon ersättning efter om de skulle vara så att hon är mer hungrig. Men på kvällen får hon en slurk.

De har resulterat till en mer glad och nöjdare bebis, dock sover hon inte lika länge, OCH hon har kommit på att man kan vara vaken på natten. BUSKRÅKA!!! Hon vaknar 02:30 istället för 04:00. Och är vaken från 02:30 till ca 4:30-5:00. Kul va?

Så nu har jag börjat trappa ner på ersättningen igen. För skrik perioden är borta och hon kanske sover bättre om nätterna då?

Sen är ju vi förkyld också så kan ju hända att jag hostar i sömnen och hon vaknar av de. Jag vet inte riktigt?
Men vi märker väl! :)

Nu ska vi åka till leksaksaffären för de är nämligen 50% där på alla leksaker :O Spännande!! :)
Kanske hittar nåt Ebba är intresserad av. Hon har typ bara 2 leksaker än så länge. Och dom är sååå intressant tycker hon. Fast mest tycker hon om HT, sitta och riva i den är roligt :D

Ajaa, nu ska jag ge skruttis mat :)

Kommentarer
Postat av: Fru Charlotte - Mamma till Nikita

Okej, men jag stog också stilla länge ett tag, men nu väger jag 5 kg mindre än jag gjorde innan graviditeten, och jag gick upp 17kg :) haha.Okej, ja Nikita är kort för sin ålder så hon var 62cm för någon vecka sen, hon är kort och tjock istället :) haha.Jobbigt när dom blir otröstliga och man inte vet vad som är fel, men förhoppningsvis kan du helamma igen, det är ju så himla mysigt. Jag älskar att jag kan amma :)

2010-06-09 @ 15:10:17
URL: http://charlottegaines.blogg.se/
Postat av: Malin, 22 år Gravid v37

hhe ja städa kanske man ska göra, fast har ju bara ett rum här att ta hand om och det tar inte mer än 20 min :P

2010-06-09 @ 15:25:49
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: Fru Charlotte - Mamma till Nikita

Har du testat amningte? Det ökar mjölkproduktionen och är bra till mycket annat, men svindyrt!Du kan också testa att dricka mycket mer vätska och låta henne äta ofta även om hon inte är hungrig, de ökar också produktionen. Och när hon har ätit klart att du pumpar ut det allra sista även om det inte finns nått kvar.Men en del får verkligen inte mer mjölk hur man än gör, men det är ju värt att testa tycker jag :)

2010-06-09 @ 19:53:35
URL: http://charlottegaines.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag har förvarnat de som läser min blogg om att jag kommer att skriva mer i den eftersom jag lagt av med min vanliga dagbok som jag skriver i för hand. Det känns som att jag inte har tid med den längre och har därför valt att skriva i bloggen istället. Så det kommer ibland upp inlägg som jag i vanliga fall endast skulle skriva om i dagboken.Jag har försökt att prata med Emma, men hon tycker att jag är spydig och börjar sedan dra in Dennis i det hela.

2010-06-09 @ 22:59:18
URL: http://hedblom.blogg.se/
Postat av: Fru Charlotte - Mamma till Nikita

Jo vad smart du är! :) Jag drack amningste dom 3 första månaderna, och 20 påsar för 100:- ibland mer, var liite för dyrt kanske. Hade ju kunnat vara smart och köpt sånt som teet innehåller istället :)Så skönt! Ja du, ingen aning men det är väl bra de! :)Jag är också jätte dålig på att dricka mycket, men jag har precis lagom mängd som tur är ändå, brästmjölk är bra på alla sätt tycker jag :)

2010-06-09 @ 23:20:57
URL: http://charlottegaines.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag har ändrat hennes namn och ersatt det med "hon" ifall hon skulle reagera på det.

2010-06-09 @ 23:21:24
URL: http://hedblom.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Haha ja något sånt kanske :)! Vi har också börjat med ersättning på kvällen så Eliah håller sig mätt och inte vaknar varenda timme under nattens timmar :P

Det har faktist funkat för oss. Lite bättre faktist.

Hur mår du och söta Ebba idag? :) kram

2010-06-09 @ 23:59:21
URL: http://snigelbebis.blogg.se/
Postat av: Li

Hej!

Jag såg att du hade svarat i en tråd på familjeliv om unga mammabloggar. Jag håller på med en liknande sak och skulle gärna vilja höra vad du har att säga i "dagens unga fråga". Så känner du för att diskutera lite med andra unga föräldrar kika in på dessa två länkar och läs dig till vad jag menar.http://www.familjeliv.se/Forum-3-43/m52974690.htmlhttp://www.familjeliv.se/Forum-3-43/m52977732.htmlJag skulle bli jätte glad om jag fick höra din åsikt. Ha det bra så länge! Mvh Li

2010-06-10 @ 09:37:03
URL: http://milf.blogg.se/
Postat av: Louise

Nej, det förstår jag absolut. Grejen är lite den också att hon inte har någon förmåga att veta vad som är rätt och fel eftersom hon är lite speciell. När jag försöker att prata med henne också blir hon bara arg och säger att det är JAG som handlat fel då hon tycker att jag låter spydig fast jag inte menar någonting illa med det jag säger. Många vet att jag kan låta väldigt arg över datorn fast jag inte är det.Jag vill bara att hon ska förstå att jag tycker att hon har agerat fel. Det kanske jag också har gjort i folks ögon genom att skriva om det, men om hon ber mig att ta bort inlägget så gör jag såklart det.

2010-06-10 @ 10:42:40
URL: http://hedblom.blogg.se/
Postat av: Fru Charlotte - Mamma till Nikita

Vad skönt, ja om hon sover bättre när hon äter från dig finns det väl ingen anledning så att ge ersättning, hoppas bara hon går upp i vikt som hon ska ändå.Ja, du kan i början försöka pumpa ut dom allra sista dropparna, och sen pumpa mer efter hand, för då tror kroppen att hon vill ha mer mat och då produceras också mer mjölk. Så du behöver ju inte sitta hur länge som helst men en liten stund :)

2010-06-10 @ 12:24:11
URL: http://charlottegaines.blogg.se/
Postat av: Fru Charlotte - Mamma till Nikita

Vad jobbigt, och tråkigt. När Nikita var 2 månader åt hon 15 ggr per dygn nu äter hon 8-10 ggr per dygn och jag hade hur mycket mjölk som helst i början. Jag märkte också av att jag fick mer mjölk av amningsteet.Men du kan ju testa några dagar att du pumpar ut det allra allra sista och ammar henne ofta, dricker mer vätska och får du inte mer mjölk ändå får du väl delamma och ge henne ersättning också, då har du iaf gjort allt du kunnat för att amma och det är ju bra det. Det är ändå dom 3 första månaderna som är viktigast och det är vanligt att mjölken sen försvinner av någon dum anledning.Så även om du inte kan helamma så ska du inte känna det dålig på nått sätt för det är inte ditt fel isf.

Kram

2010-06-10 @ 14:34:08
URL: http://charlottegaines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0