Hur tänker ni göra?

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 15:32:43 | I kategori: Ebba 6-9månader ♥


Vi hade ett riktigt bra samtal på mammagruppen här i veckan om att ha barnen framåt vänd i vagnen. Alltså att sittdelen är framåt och vi går bakom.

Och jag håller med våran ledare.
Jag kommer nog inte sätta Ebba framåt förän hon är minst 3år.
För det händer så mycket när dom sitter framåt, dom ser betydligt mycket mera. Men vi ser inte dom.
Blir dom rädd eller dom tycker nånting är otäckt så ser inte vi det.

Har vi dom mot oss så ser vi deras ansiktsuttryck (om dom inte kan prata) och vet om dom blir rädd osv och då är det mycker enklare att hjälpa dom. Jag vill att Ebba ska känna sig trygg!
Sitter dom framåt har dom mer att ta in i sin lilla hjärna och hjärnan får arbeta betydligt mycket mer.

Och vet dom inte hur de är att sitta framåt så har dom inte behov av det heller.

Precis som med godis, vet dom inte vad det är så är dom inte intresserad av de heller!

Ni som inte har vagnen framåt än, hur ska ni göra?

Ni som har vagnen framåt, hur tänker ni? Hur gammal var barnet när ni vände på den?

(Jag har inte nånting emot er som har eran vagn framåt, bara så ni vet)Kommentarer
Postat av: Frida Bladin

Jag bytlånades en vagn idag, och då är den framåt, men jag tycker att du tänker rätt faktiskt :) min lillkorv sover ju då vi är ute med vagnen så för han spelar de ingen roll :) men sen tycker ja som dig :)

2010-10-24 @ 17:33:09
Postat av: Josefine - Mamma till Elvira

Jag håller fullt med i vad du tycker! Jag köpte en ny vag när Elvira var 3 månader just för att min gamla inte gick att vända så hon satt mot mig. Ville inte att hon skulle behöva sitta framåt när hon endast var 7-8 månader, då hade jag inte haft någon koll alls på henne. Idag sitter hon med ansiktet mot mig och har alltid gjort. Jag tänker inte vända henne fören hon kan prata och framförallt inte innan jag känner mig trygg med det. Kram

2010-10-24 @ 17:49:23
Postat av: Sandra och Minéa

Jag har Minéa vänd mot mig. Precis som du säger så ser vi hur de reagerar och om de blir rädda så ser de oss (det är ju vi föräldrar som är deras trygghet). Jag vet inte när jag tänker vända henne framåt men absolut inte än på ett bra tag.

På våran vagn kan man vända över styret (alltså inte sittdelen) så att barnet hamnar framåt, och ibland har jag gjort det för att solen har lyst henne rakt i ansiktet, men då har hon också sovit så hon har inte märkt att jag vänt styret.

2010-10-24 @ 20:07:29
URL: http://bluebirdfairy.blogg.se/
Postat av: Therese med Clara

Jag tror det är svårt att hålla barnet bakåtvänt till 3 (beroende på personlighet så klart). Barn är nyfikna och när de blir så stora att de hänger sig ut från vagnen för att se framåt kan jag tycka att det är dags att vända. Men det är nog mitt kriterie för att vända fram Clara. Annars finns det bara fördelar att ha henne mot sig. Speciellt sen när hon börjar prata så man kan prata med varandra när man är ute och går =) Men så länge som möjligt vill jag iaf ha henne mot mig.

2010-10-24 @ 20:40:17
URL: http://kossanshandarbete.blogg.se/
Postat av: Anonym

Min mammma hade läst någonstans att barnen SKA SE SINA FÖRÄLDRAR, inte åka framåt förrän de kanske är 3 år..:) Så jag har helst ALBIN EMOT OSS :)

2010-10-25 @ 07:56:49
URL: http://kikkiiii.com
Postat av: Anonym

Min mammma hade läst någonstans att barnen SKA SE SINA FÖRÄLDRAR, inte åka framåt förrän de kanske är 3 år..:) Så jag har helst ALBIN EMOT OSS :)

2010-10-25 @ 07:56:50
URL: http://kikkiiii.com
Postat av: Sara Eriksson

jag är också emot framåt vända barn egentligen, men en tid i sommras hade jag Klara så, hon var omöjlig att ha i vagnen hängde utanför med överkroppen jämt.hon tyckte de var jätte roligt, men de kändes verkligen fel!! så nu sitter hon åt "rätthåll"

2010-10-26 @ 13:46:28
URL: http://saraerixon.bloggplatsen.se
Postat av: Yohanna

Jag hade en Emmaljunga där man kunde välja vilket håll barnet skulle sitta.. Å jag hade henne alltid mot mig.. tills hon blev drygt 1 år. Då bytte jag enbart för att min rygg höll på att braka ihop av denna tunga vagn utan svängande hjul. Så emot min egen princip så köpte jag en vagn (Babytravel) - jag älskar vagnen å lillan är okej med att sitta framåt nu..,Men jag tycker precis som du att det helt klart är mkt bättre för både barn & mamma att ge trygghet och ha barnet MOT sig!!!!

2010-10-28 @ 12:39:48
URL: http://maiplu.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0