Jag har lärt mig en läxa!!

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 09:18:54 | I kategori: Ebba 6-9månader ♥


Ibland är jag less på mig själv. Att jag jämt lyssnar på andra när jag vet att jag vet bäst själv!
Ja, de handlar om våran älskade lilla dotter! Vilken mamma/pappa vet inte bättre om sitt barn än någon annan?

Jag kan ju alla hennes kroppsspråk, jag vet vad hennes olika gnäll och skrik betyder. Jag vet oftast vad hon vill!

Igår så åkte vi till Sara, vi var väl där runt 10:30. Vid de laget brukar Ebba sova ute i sin vagn.
Men jag tänkte att vi kunde ju ta en promenad där så Ebba fick sova, för de spelar ju ingen roll vart man tar den promenixen bara de är ute!
Hon var ju trött och redan i bilen höll hon på somna när vi åkte dit. Så jag la henne i vagnen och gick mot Sara. När Sara börja prata så skulle ju Ebba upp å se faster Sara. Men jag lät henne ligga kvar i vagnen. Vi gick en kortis till Ica maxi, men hon hade inte somnat än, men de var väldigt nära!

När vi kom fram till maxi hade hon inte heller somnat, så jag stod kvar en stund och tänkte att de här går inte, somnar hon nu då kommer hon vakna där inne, för så gör hon jämt. Det blir för varmt, de är för mycket ljud osv.. ljud som hon inte känner igen! Hon är ju van vid att sova ute eller i sin säng och då är de ju bara lite fågelkvitter och bilar som åker förbi. Inte så likt en promenad inne på maxi.
Hon somnade eller ja... hann slå igen sina bruna i typ 5-10sekunder, sen var hon vaken igen! Jag blev så irriterad på mig själv. Varför gick jag in? Jag skulle ha låtit henne sova sina två timmar och sen gått till ica maxi. Eller helt enkelt struntat i att stressa iväg på morgonen och låtit henne sova hemma här ute i vagnen som vanligt!

Så jag kan ju säga att denna tös var vaken till 12:45. Då tvärslocknade hon ute i vagnen och sov 1timme och 15minuter. Inte alls länge om man jämför med dom 2,5timmarna som hon sover vid 9:30-10:00 tiden. Vilket hon behöver!! [Ska skriva ett sömn inlägg senare!!]

Sen blev hon ju såklart trött närmare 15-16:00 tiden också. Hon sover ju två pass om dagen och det ska hon göra för att orka med dagen OCH sova bra på natten.
Men inte fick jag henne att somna då inte... hon somnade flera gånger, men vaknade av Nea's skrik. Så då gav jag upp och hon fick hålla sig vaken tills hon skulle sova för natten.

Men när jag åkte hem från Sara, så sprang jag och Ebba in på Icamaxi och handlade lite. Hon höll redan då på att somna i en sån där "bebiskundvagn". Hon var så lugn och snäll medans jag rände fram och tillbaka! :)
Så sen när vi satte oss i bilen och åkte hem var väl klockan runt 19:00 och självklart somnade hon. Hon hade ju varit vaken 5 timmar i sträck!
Hon var skit trött. Men de var ju bara väcka henne när vi kom hem och ge henne gröt. Gick kanon. Hon åt 2dl som vanligt! :)

Sen mös vi alla tre i soffan till klockan 21:00. Sen fick hon lite lella och sen var de bara lägga ner henne i sängen så la hon sig på sin Go'sida också somnade hon. Helt själv! <3 Mammas gohjärta!

Dock har natten varit ett helvete. Jag har fått 3 timmars sömn. Medans Lars har kanske sovit 6-7timmar.
Ebba har också sovit runt 6-7 timmar och hon som annars sover 10-11 timmar varje natt.
Den lilla sömnen hon fick är ju pga min tabbe igår. Den lilla sömnen hon fick igår är ingenting för en snart 8månaders bebis!! [Ska som sagt skriva om de senare]


Nej, jag vet nog bäst om min lilla tös, ingen annan! (Förutom Lars)

Vetni? min lilla tös vill ta en morgon promenad i vagnen nu. Jag hör hennes gnäll! :) Sov-dags-gnäll! :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0