Trött? Vaa?, neeej vad är de?!

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 09:33:34 | I kategori: Ebba 6-9månader ♥


Jag har alltid vela fått Ebba att somna, men jag har alltid blivit så frustrerad av hennes skrik och gråt så de har alltid slutat med att hon fått legat bredvid mig och somnat eller i famnen.

Igår tog jag tjuren vid hornen och bestämde mig för att nu jäklar ska det gå!!


Ebbas faster Sara brukar ge Nea två gossdjur som hon har i sängen som hon kan mysa med.
Så jag provade ge Ebba två gossedjur. (hon har alltid haft ett) Så jag la ett gossedjur vid varsin kind som hon fick gosa med.
Men hon tog alltid bort de som låg vid hennes vänstra sida. Men jag fortsatte alltid att lägga tillbaka de också nynnade jag en sång för henne samtidigt som jag smekte henne på pannan och över näsan. (gjorde de när hon var nyfödd och då somnade hon på stört)
Efter ett tag hade hon fått nog och började gallskrika, så jag tog upp henne i famnen och bara stod still med henne. Då höll hon på somna, så efter ett tag la jag ner henne igen och hon fortsatte gnälla och jag fortsatte nynna och lägga dit gossedjuret...

Så fick jag upprepa 4 gånger vilket tog hela 40minuter. (Ingenting om man frågar mig:))

Till slut somnade hon! :D Helt själv, utan att jag rörde vid henne eller nånting. Hon bara gnällde till lite och sen vände sig så hon låg på sin gosida med ett av gossedjuren, sen stoppade jag om henne och gick därifrån. Sen sov hon! :)

Dock vaknade hon 4 gånger från 20:30-23:00. Sen från 23-03 vaknade hon varje timme.
Från 03-05 var hon vaken. Jag höll på få nå fel! Bökade, gnällde och hade sig... till slut fick jag nog och gav henne till Lars. Och då blev ju allt så mycket värre som vanligt. Men jag orkade verkligen inte mer.
Till slut gick han och fixade välling och jag bytte blöja på henne.
Så efter lite välling och ännu mer bök så somnade hon om igen och sov väl till halv 8 eller nånting? Jag vaknade 8 och då höll hon på klättra på mig som vanligt. :P

Och under hela natten fortsatte jag med att ge henne nappen, gossedjuren, smeka henne och nynna. Och ta upp henne ifall hon började panikskrika och sen lägga ner henne igen. De funkade alla gånger.
Fast vid 03:00, fick hon komma upp och jag ammade henne osv... sen fick hon ligga i våran säng. Men nej, hjälpte inte de heller. Provade lägga henne i hennes säng också, men jag hade inte tillräckligt med tålamod för att ha henne kvar. Jag var verkligen huuur trött som helst!!

Sara tror att hon kommer nog krypa snart och de tror jag också. Hon "kryper" med fötterna nu. Typ står på alla fyra. Så snart kanske hon kryper med knänen också... :) Och säkert är de tänder på gång, för hon är jätte lös i magen och bajsar världens lass.
Från att ha varit jätte hård i magen och har behövt haft hjälp med att bajsa till huur löst bajs som helst bara sådär ändå... Så nog är de nånting på gång allt.

Bara härda ut, hon somnade ju helt själv iallafall. :) Hon är så för underbar våran lilla tös! <3


Kommentarer
Postat av: http://mammatillnovalee.bloggplatsen.se/

Åh, vad jag känner igen mej! Så där har jag det exakt med min dotter också. Hon vaknar mellan 2-10 gånger/natt. Hon har gjort det i drygt en månad nu. Känner mej ganska desperat. Provar massa olika saker, men ingenting verkar funka. Verkar som det bara är att stå ut tills det går över...och det är ju tur, att det går över! :)

2010-10-19 @ 20:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0