Kampen om mat

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 13:50:01 | I kategori: Ebba 1,5-2år ♥


Jag ska vara ärlig, jag vill inte bara skriva om allt de underbara med barn och de i vardagen, jag vill vara ärlig! För de är inte de är alltid sådär rosen rött och gulligt, nej just nu är de ett  h e l v e t e  varje gång de är dags att sätta sig vid matbordet och äta. Det är så fruktansvärt jobbigt.

Ni som har barn som matvägrar förstår nog vad jag menar. De är en kamp vid matbordet varje dag.
Frukosten brukar gå rätt så bra... men sen dalar de iväg.
Vad gör man för fel liksom?? Just de, jag pratar om min lilla vackra dotter som totalt vägrar äta.
Hon har hållt på såhär till och från, men nu den senaste perioden har de hållt på extra länge tycker jag.
De är inte roligt, inte för fem öre.

Man får alltid trixa med att få maten instoppad i munnen på henne.
Hon får äta själv, med fingrarna, med gaffel, med sked... Jag matar henne ibland.
Man är tvungen att börja prata bort de när hon har bestämt sig för att inte äta mer och då har hon kanske ätit knappt 2-3 tuggor. Man får ta fram en bok, kritor och försöka stoppa in nån tugga då och då.. Men hon sitter då inte i nå längre stunder, har hon bestämt sig så har hon.

Och även fast jag vet mycket väl att hon tycker om maten så spottar hon antingen ut eller bara vägrar äta!

Hennes humör blir ju inte att leka med. Så vid några tillfällen är jag faktiskt tvungen att ge henne välling. Hon måste ju få i sig näring och jag är riktigt glad över att hon äter vällingen iallafall.

Dom senaste två dagarna har hon faktiskt ätit Sempers barngröt. Igår åt hon 1,5 dl och idag nästan 1dl OCH en äggmacka på de, med messmör på. (ah jag vet, de låter inte gott, men hon tycker om de;))
Men sen när de kommer till lunch och middag, då blir de bara små överlevnadstuggor och sen bråk på de. Skrik och gråt. De är inte alls roligt. :( Hon behöver ju, hon vill ju ha... men hon har bara gett sig fan på att hon inte ska ha!!

Hur brukar ni göra när era barn matvägrar? Jag är mottaglig för alla tips ni kan tänka er! :)Kommentarer
Postat av: ewa

Ska aldrig ta en kamp vid matbordet...då kan de lätt bli en ondcirkel,innan dom ens har satt sig så har dom redan bestämt sig för att vägra..GE henne maten som serveras och låt henne äta själv,prova mata ibland men vill hon inte så acceptera de. Äter hon inget alls? så gör plock mat fint på en tallrik,,typ några ägg skivor,ostrullar,smörgåsrån med smör och lite banan bitar eller nåt.vill hon inte ha så är de så..och så fortsätter du så så ska du se att de slinker ner mer än du tror:)

2012-02-10 @ 07:00:00
URL: http://ewawiklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0