Bullrecept

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 13:31:31 | I kategori: Recept




För ca 30 bullar behöver du:
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella vanilj
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

fyllning:
75 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Pensling & dekoration:
ett lättvispat ägg
pärlsocker

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt mjölken i kastrullen och värm till 37 grader.
  • Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig helt.
  • Blanda i kesella, socker, kardemumma och salt.
  • Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta in i degen, spara några deciliter till utbakning. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och släpper bunken.
  • Strö lite vetemjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  • Blanda smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
  • Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den väl.
  • Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta (ca 1 cm tjock).
  • Bred på fyllningen ovanpå med hjälp av en smörkniv och rulla ihop degplattan och skiva i ca 15 bitar. Lägg dem i pappersformar på en bakplåt.
  • Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  • Gräddas i nedre delen av ugnen 10-12 minuter i 225 grader.

    För mig blev de ca 64bullar med detta recept. Dock blev kanske 5 av bullarna väldigt små.
    Men jag ville ha många så jag gjorde dom lite mindre.
    Sen står de också att dom ska vara i ugnen till 10-12min. Jag har en varmluftsugn och hade dom inne till ca 7-8min. De räckte gott och väl. Jag vill inte ha dom sådär jätte brun.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0